Üst Öğrenime Geçiş Sınavları (LGS) Veli Bilgilendirmesi

Üst Öğrenime Geçiş Sınavları (LGS) Veli Bilgilendirmesi

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimizin Eylül ayı çalışma faaliyetlerinden olan Üst Öğrenime Geçiş Sınavları hakkında öğrenci sunumu, veli bilgilendirme broşürü, öğrenci bilgilendirme panosu hazırlanmıştır.

 

2025 yılı LGS sınavına girecek olan 8.Sınıf öğrencilerimizin ve ailelerinin bu süreçte yanlarında olup başarı için hep birlikte gayret göstereceğiz.

27.09.2024 380

Nasıl bir sınav ile karşı karşıyayız?

  • Kıymetli velilerimiz, öğrencilerimiz 8. Sınıf Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, İnkılâp Tarihi ve Din Kültürü derslerinin konularının tümünden sınavda sorumlu olacaklardır.
  • Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden sınavda 20; Din Kültürü, İnkılâp Tarihi ve İngilizce derslerinden 10’ar soru sorulacaktır. 
  •  Sınav aynı gün içinde iki oturum şeklinde olacaktır. İlk oturumun ardından 45 dakikalık aranın ardından öğrenciler ikinci oturuma katılacaklardır. 
  • İlk oturum Sözel Oturum olup, Türkçe, İngilizce, İnkılâp tarihi ve Din kültürü derslerinden 50 soru yöneltilecektir ve 75 dk zaman verilecektir. 
  • İkinci oturum Sayısal Oturumu olup Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden 40 soru yöneltilecek ve 80 dakika zaman verilecektir. 
  • Sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürmekte olup, her soru 4 şıktan oluşmaktadır. 
  •  Sınavdaki sorular yalnızca 8. Sınıfın ilgili derslerinden oluşmaktadır. 
  • Sınava girme zorunluluğu yoktur. Sınava girmeyen öğrencilerimiz kendilerine en yakın liseleri tercih edeceklerdir. Bu bakımdan öğrencilerin sınava girmemiş olmaları onlar için herhangi bir olumsuzluk yaratmayacaktır

 

Bu bilgilerden yola çıkarak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken ve sizlerin de onları yönlendirmeniz bakımından dikkat edilmesi gereken bazı huşular vardır;

  1. Öğrenciler genellikle başarısız olacaklarından korktukları için doğru yanlışları değerlendirmeden geçmekte başarısızlığı ile yüzleşmekten korkmaktadırlar. Bu bakımdan anne babalar, çocukları çok fazla yanlış yapsalar bile çocuğu cesaretlendirmeli, çocuğun iyi yaptığı dersler üzerinden cesaretlendirerek diğer dersleri de başarabilecekleri konusunda konuşma yapmalıdırlar.  
  2. Öğrenciler evde test çözdükleri zaman mutlaka doğru yanlışlarını kontrol etmeliler, kontrol edilmeden çözülen testin kendilerine bir katkısı olmayacaktır. Bu bakımdan öğrencilerin çözdükleri test kitaplarını gözden geçiriniz.
  3. Öğrenciler düzenli olarak her gün derslere zaman ayırmalı, az da olsa düzenli bir şekilde çalışmaları yerinde olacaktır. 
  4. Sınav soruları özellikle okuma ve anlamaya dayalı olduğu için öğrencilerimizin her gün kitap okumaları için teşvik etmeliyiz. 
  5. Anne babalarımızdan özellikle istirhamımız öğrencileri başarılı olabileceklerine dair özellikle cesaretlendirmeleri önemlidir. Anne babanın çocuğa olan inancı ve desteği öğrencilerimizi olumlu anlamda etkilemektedir.
  6. Öğrencilerimizi sınav sürecinin baskısından uzaklaştırmak adına onlara karşı daha anlayışlı olmaya, onlarla yakından ilgilenmeye ihtiyaç vardır. Ailenin çocukla sohbeti, sınav ve ders ile hakkında başlamamalı, sohbetin önceliği çocuğun duygu durumu, kendisini nasıl hissettiği ile ilgili konular olmalı ardından derslerle ilgili konuşulmalıdır. 

 

Öğrenci Sunumu : meb_iys_dosyalar/46/01/746446/dosyalar/2023_10/04150118_2024-LGS-Ilk-Adim.pdf

Veli Broşürü : meb_iys_dosyalar/46/01/746446/dosyalar/2023_10/04150502_LGS-Hap-Bilgiler.pdf

27-09-202427-09-2024Bilgilendirme Panosu : 

27-09-2024

Kaynak: Terapötik Akademi